Kurczak po hiszpańsku

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Kurczak po hiszpańsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

kurczak

posiekana czerwona cebula

4 pokrojone ząbki czosnku

kłącze imbiru

szczypta szafranu

łyżka wędzonej papryki

łyżka suszonego imbiru

łyżka suszonego oregano

2 cytryny

pół pęczka kolendry

pół pęczka natki pietruszki

biały pieprz i sól

Przygotowanie:

Wymieszać cebulę, czosnek, imbir, szafran, paprykę, oregano, kolendrę, natkę pietruszki, sól i pieprz. Przeciąć mostek kurczaka, usunąć nadmiar tłuszczu. Rozłożyć mięso na płasko i ponacinać skórę. Przyprawić solą i wetrzeć przygotowaną marynatę. Piec na grillu przez 20-25 minut.

powrót

Podobne przepisy

Królik z czarnymi oliwkami
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wieprzowina a la dzik
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Rostbef w sosie serowo-pieprzowym i pieczone ziemniaki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Comber jagnięcy w sosie porto z warzywnym gołąbkiem chartreuse
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekana polenta z ragout mięsnym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Klopsiki w sosie pieczarkowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.