Kylie Kwong

Kurczak miodowo-imbirowy smażony po chińsku


Przepis z programu Kylie Kwong - czysta magia (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Kurczak miodowo-imbirowy smażony po chińsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

800 g mięsa kurczaka z udek

pokrojonego na paski o grubości 2 cm

2 łyżki oleju roślinnego

1 łyżka jasnego sosu sojowego

 

 

Przygotowanie:


W miseczce wymieszać mięso kurczaka ze składnikami marynaty, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki. Do rozgrzanego oleju wrzucić połowę ilości kurczaka wraz z marynatą, smażyć, energicznie mieszając przez minutę. Wyjąć mięso z woka łyżką cedzakową i odłożyć. Włożyć pozostałe mięso, usmażyć w ten sam sposób, następnie dodać usmażone wcześnie mięso i smażyć przez kolejne 2 minuty.

powrót

Podobne przepisy

Wołowina w marynacie bazyliowej z ziemniaczkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gęsia wątróbka z sosem wiśniowo–sękaczowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z gęsiny, Podroby
Zupa krem z pietruszki z kotlecikami z kurczaka
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dania dietetyczne
Polędwica w sosie kawowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Afrykański gulasz wołowy z ryżem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z wołowiny
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Agv

postów: 3

24.09.2015 21:29

CYTUJ

Brak składników na marynatę

lolepek

postów: 8

08.06.2014 22:50

CYTUJ

gggg

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.