Kurczak marynowany w jogurcie z korzennymi przyprawami i salsą z opiekanej papryki i pomidorów na paskach cukinii

Kurczak marynowany
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam na lato (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka kroję w paski o grubości ok. 1 cm i solę. Do jogurtu dodaję curry, imbir, pieprz cayenne, gałkę, sól i miód. Dokładnie mieszam i dodaję do kurczaka. Ponownie wszystko mieszam i odstawiam na minimum 1 godzinę do zamarynowania. Cukinie kroję w podłużne paski, solę i lekko opiekam na ruszcie. Paprykę opiekam mocno, tak by skórka na niej sczerniała. Paprykę, pomidorki i cebulę kroję w kostkę, dodaję sok z cytryny, miętę i natkę pietruszki. Wszystko przyprawiam i mieszam z oliwą. Paski cukini mieszam z salsą. Zamarynowane mięso nadziewam na namoczone patyczki do szaszłyków i opiekam na niezbyt gorącym ruszcie. Podaję z paskami cukinii w salsie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA