Kulki z puree ziemniaczanego

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kulki z puree ziemniaczanego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ziemniaki

świeży imbir

świeża mięta

papryczki chilli

świeża kolendra

gotowa mieszanka chat masala (cynamon

imbir

mielony mak

suszone mango)

mąka kukurydziana

sól

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ziemniaki i zrobić z nich puree. Do puree ziemniaczanego dodać imbir, miętę, drobno pokrojone chilli, dużo świeżej kolendry, chat masalę, mąkę kukurydzianą i szczyptę soli, a następnie utoczyć kulki równej wielkości. Wrzucać kulki ziemniaczane na wrzący olej i smażyć je kilka sekund.

powrót

Podobne przepisy

 Gnocchi z grzybami, żurawiną i ricottą
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczony kalafior
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Teryna owocowa z serem pleśniowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puree ziemniaczane
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.