Marieta  Marecka

Kulki drobiowe


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kulki drobiowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pierś z kurczaka

3 suszone pomidory

1 jajko

2 ząbki czosnku

2-3 łyżki bułki tartej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

świeże zioła

sól, pieprz

olej

 

Przygotowanie:

Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do malaksera. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, czosnek, zioła, sól, pieprz i miksujemy. Dodajemy mąkę, jajko, bułkę tartą i miksujemy dalej. Można podzielić masę na 2-3 części i wzbogacić je różnymi dodatkami, np. sezamem, startym serem, drobno pokrojoną papryką. Formujemy kulki, które możemy obtoczyć z bułce lub smażyć bez. Rozgrzewamy patelnię z olejemy i smażymy kulki. Podajemy z dipami.


powrót

Podobne przepisy

Wieprzowina w musztardzie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Steki z sarniny z żurawinowym sosem cumberland
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Kaczka po pekińsku
Przepis z programu Ken Hom i kuchnia chińska (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.