David Gaboriaud

Kuleczki z sera koziego obtaczane w ziołach podane z sałatką z bobu


Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 323

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g twarogu koziego

kwiaty i liście oregano

kwiaty i liście tymianku

liście bazylii fioletowej drobno posiekane

nać pietruszki drobno posiekana

oliwa z oliwek do polania kuleczek

Sałatka:

2 garści ugotowanego i obranego bobu

kilka liści sałaty

1 marchewka pokrojona w cienkie paski

1 cukinia pokrojona w cienkie paski

1 dymka czerwona cienko pokrojona

Dressing:

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka octu balsamicznego

1 łyżeczka miodu

sól

pieprz

Przygotowanie:

Dopraw twaróg solą i pieprzem. Następnie uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, osobno z każdym z czterech rodzajów ziół. Odstaw kuleczki do lodówki na minimum godzinę.
Zrób dressing: wymieszaj wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przygotuj sałatkę: na talerzu ułóż najpierw liście salat, następnie bób, cukinię oraz marchewkę. Polej dressingiem.
Wyciągnij kuleczki z lodówki, polej oliwą z oliwek i podaj z sałatką.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.