Kuleczki z polenty z marakują

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: brak
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Kuleczki z polenty z marakują
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 filiżanki mleka sojowego

1 filiżanka drobnej polenty

1 łyżka skórki z cytryny

1 łyżka skórki z pomarańczy

2 łyżki syropu klonowego

pół filiżanki purée z marakui

12-15 małych foremek

Przygotowanie:

Zagotować mleko. Ciągle mieszając powoli wsypać polentę. Gotować przez 5 minut. Dodać skórkę z cytryny i pomarańczy, zdjąć z ognia. Wlać syrop klonowy i wymieszać. Lekko przestudzić, a następnie przełożyć łyżeczką do foremek. Schłodzić, żeby masa stężała. Przed podaniem polać purée z marakui i posypać odrobiną skórki z pomarańczy i cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Congee z grzybami shiitake i gomashio
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Okra z nerkowcami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Aromatyczne bengalskie tofu z brokułami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 42)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, kuchnia bangladeska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.