Kuleczki orzechowo-pomarańczowe

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filiżanki orzechów laskowych

pół filiżanki suszonej żurawiny

pół filiżanki suszonych granatów

pół łyżeczki wody pomarańczowej

pół filiżanki tahiny

pół filiżanki syropu ryżowego albo miodu

Przygotowanie:

Półtorej filiżanki orzechów, żurawinę i granat rozdrobnić w blenderze. Wlać wodę pomarańczową, tahinę i syrop. Powinna powstać lśniąca masa. Zemleć resztę orzechów. Z masy formować kulki wielkości śliwki i obtaczać w mielonych orzechach.
W przypadku alergii orzechy zastąpić suszonymi owocami.

powrót

Podobne przepisy

Jogurt grecki - domowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Masa czekoladowa – ganache
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Wrap z pstrągiem i sosem tatarskim
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
(odc.020) marynowana czerwona cebula
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.