Krupnik
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pół szklanki kaszy wysypać na sito i dokładnie umyć pod zimną, bieżącą wodą. Wsypać ją do wcześniej przygotowanego wywaru z grzybów. Rozcieńczyć z ½ litra wody. Gotować około 20 minut pod przykryciem, pozostawić mały otwór. Dodać starte na tarce marchewkę, pietruszkę, seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować kolejne pół godziny. Proszę pamiętać, że kasze zwiększają swoją objętość, dlatego należy uważać z jej ilością. Doprawić do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA