Królik z cydrem, musztardą i tymiankiem

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Królik z cydrem, musztardą i tymiankiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 króliki

podzielone na 6 kawałków

3 łyżki mąki wymieszanej z solą i pieprzem

4 cebule

12 ząbków czosnku

50 g masła

4 łyżki oliwy z oliwek

posiekany tymianek

1,2 l cydru

2 łyżki musztardy dijon lub pełnoziarnistej

 

 

Przygotowanie:


Obtocz królika w mące i przyrumień na oliwie z oliwek i maśle. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, jabłka i tymianek i duś przez 10 minut. Następnie dodaj dużą łyżkę musztardy francuskiej oraz wlej cydr. Przykryj wszystko pokrywką lub folią aluminiową i zostaw na ogniu lub w piekarniku na około półtorej godziny. Podawaj z zieloną sałatą i szklanką cydru.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.