Gosia  Molska

Krokiety z ogonkiem


Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

Krokiety z ogonkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

6 jajek na twardo

1 surowe jajko

200g paluszków krabowych

250g krewetek królewskich

pęczek kolendry

1 mała paryczka chilli

szklanka mleka kokosowego

sok z limonki

sól

pieprz

bułka tarta

olej do smażenia

 

Przygotowanie:

Jajka posiekać, wrzucić do miski. Paluszki krabowe rozmrozić, pokroić drobno i dodać do jajek. Całość ugnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać pokrojoną papryczkę chilli i łyżkę kolendry. Doprawić solą i pieprzem. Krewetki rozmrozić. Z masy jajecznej formować kulki dookoła krewetek, zostawiając
wystający ogonek. Smażyć na głębokim tłuszczu.

Sos
Do miski wlać mleko kokosowe, sok z limonki. Dodać posiekaną kolendrę, wymieszać, podawać schłodzony.

powrót

Podobne przepisy

Małże w kurkumie
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Krewetki w kokosie z domowym sosem chili
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Małże w białym winie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki w soli i pieprzu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Małże po chińsku
Rick Stein
Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina Francuski rynek i kałamarnice z Portland (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Lasiczka

postów: 1

24.04.2011 16:42

CYTUJ

zrobiłam je na święta, wyglądają efektownie ale w smaku bez większych rewelacji. Stwierdziłabym nawet że średnie. Jeśli to ma być tajski przepis to powinien mieć tzw "kopa" a to było po prostu mdławe.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.