Jacques Pépin

Krokiet w papierze ryżowym z awokado i suszonymi pomidorami


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Krokiet w papierze ryżowym z awokado i suszonymi pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Przygotowanie

Zalać zimną bieżącą wodą 16 arkuszy papieru ryżowego. Odstawić na minutę na bok, żeby zmiękły. Obrać i wypestkować 1 awokado. Pokroić na 16 kawałków. Osączyć i odłożyć na bok 16 połówek pomidorów suszonych na słońcu i konserwowanych w oliwie. Obrać 4 dymki i pokroić na 7,5 cm kawałki. Papier ryżowy rozłożyć na blacie, a na środku każdego z nich po 1 kawałku awokado, 1 połówkę suszonego pomidora, 1 gałązkę świeżej kolendry i kilka kawałków dymki. Doprawić szczyptą soli i chlustem ostrego tabasco. Starannie zawinąć papier ryżowy tak, aby powstał zgrabny krokiet. Natychmiast podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Stefanka z buraków i koziego sera podawana z majerankowym pesto
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ziemniaki pieczone z jabłkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Naleśniki z samej gryki
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.