Jacques Pépin

Krokiet w papierze ryżowym z awokado i suszonymi pomidorami


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Krokiet w papierze ryżowym z awokado i suszonymi pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Przygotowanie

Zalać zimną bieżącą wodą 16 arkuszy papieru ryżowego. Odstawić na minutę na bok, żeby zmiękły. Obrać i wypestkować 1 awokado. Pokroić na 16 kawałków. Osączyć i odłożyć na bok 16 połówek pomidorów suszonych na słońcu i konserwowanych w oliwie. Obrać 4 dymki i pokroić na 7,5 cm kawałki. Papier ryżowy rozłożyć na blacie, a na środku każdego z nich po 1 kawałku awokado, 1 połówkę suszonego pomidora, 1 gałązkę świeżej kolendry i kilka kawałków dymki. Doprawić szczyptą soli i chlustem ostrego tabasco. Starannie zawinąć papier ryżowy tak, aby powstał zgrabny krokiet. Natychmiast podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.