Laura Calder

Krewetki z solą i pieprzem


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Krewetki z solą i pieprzem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki oliwy

24 średnie

obrane krewetki (mogą być rozmrożone)

1 łyżeczka soli morskiej

1 łyżka rozgniecionych ziaren pieprzu kolorowego (zwłaszcza różowego i czarnego)

 

Przygotowanie:

Podgrzej oliwę na patelni. Wrzuć krewetki, podrzucaj je, żeby pokryły się tłuszczem. Natychmiast dodaj sól i pieprz. Smaż krewetki, aż będą różowe i zwinięte, czyli 2 -3 minuty. Przełóż na talerz, wetknij wykałaczki i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Horapa - owoce morza z makaronem udon
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Singapurski smażony makaron
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Smażone przegrzebki zawijane w szynkę parmeńską
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.