Krewetki z solą i pieprzem

Krewetki z solą i pieprzem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 24 średnie
  • obrane krewetki (mogą być rozmrożone)
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1 łyżka rozgniecionych ziaren pieprzu kolorowego (zwłaszcza różowego i czarnego)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podgrzej oliwę na patelni. Wrzuć krewetki, podrzucaj je, żeby pokryły się tłuszczem. Natychmiast dodaj sól i pieprz. Smaż krewetki, aż będą różowe i zwinięte, czyli 2 -3 minuty. Przełóż na talerz, wetknij wykałaczki i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA