Nigel Slater

Krewetki z masłem czosnkowym


Przepis z programu Smak mojego życia (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki z masłem czosnkowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka oliwy

50 g masła

12 dużych surowych krewetek

2 ząbki zmiażdżonego czosnku

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

garstka posiekanej natki pietruszki

 

 

Przygotowanie:


W woku lub dużym garnku rozgrzej oliwę z masłem. Dorzuć krewetki oraz czosnek i dobrze wymieszaj. Szybko smaż krewetki na dużym ogniu mieszając, aż zrobią się różowe (około 4-5 minut). Dopraw solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Od razu podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Grillowane owoce morza z sosem tatarskim i salsą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 30)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Som tam z mięsem perłopława
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże i pici
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 9)
trudność:
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia nowozelandzka (maoryska)

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.