Krewetki z czosnkiem i bazylią

Krewetki z czosnkiem i bazylią
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

Składniki:

  • 24 krewetki
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 garście rozdrobnionych liści bazylii
  • 60 ml oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przekroić krewetki wzdłuż na pół. Zmieszać je z czosnkiem, bazylią i oliwą w szklanej misce. Zakryć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyjąć pół godziny przed pieczeniem.
Włączyć grill w piekarniku. Rozłożyć krewetki na blasze i skropić je resztką oliwy. Wyjąć z piekarnika po 5 min i natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA