Krewetki z chili

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki z chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

500 g obranych, oczyszczonych krewetek

1 posiekana czerwona cebula

1 pokrojona czerwona papryka

4 posiekane ząbki czosnku

1 łyżka posiekanego imbiru

olej

1 łyżka sambal oelek

2 posiekane chili

1 łyżka kecap manis

pół filiżanki wody

2 łyżki skrobi kukurydzianej rozmieszanej z wodą

pół filiżanki posiekanej natki kolendry

ćwierć filiżanki posiekanej dymki

sól



Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, czosnek i imbir. Dodać paprykę i krewetki. Dołożyć kecap manis, chili i sambal. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać wody, żeby powstał sos. Kiedy krewetki będą ugotowane, zagęścić sos skrobią z wodą, dodać dymkę i kolendrę.

powrót

Podobne przepisy

Ostrygi z marynowaną szalotką
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.