Nadia G.

Krewetki w panko z truskawkowym aioli


Przepis z programu Bitchin' Kitchen (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki w panko z truskawkowym aioli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

krewetki

12 krewetek królewskich

obranych

sprawionych i rozciętych wzdłuż na płasko

1 szklanka panierki panko

olej rzepakowy do smażenia

2 rozkłócone jajka

truskawkowe aioli

garść świeżych truskawek

¼ szklanki japońskiego majonezu

¼ szklanki mleka skondensowanego

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej do 190 stopni C półcentymetrową warstwę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu. Obtocz krewetki w jajku i panierce panko. Smaż po minucie z każdej strony, póki nie zaczną się samoczynnie zwijać. Przełóż je na metalową kratkę, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Wymieszaj w misce japoński majonez z mlekiem skondensowanym. Zmiksuj truskawki w malakserze na purée. Zmieszaj wszystko na jednolity sos. Ułóż na talerzu usmażone krewetki, a do miseczki nałóż truskawkowe aioli jako dip do maczania krewetek.

powrót

Podobne przepisy

Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalmar z papryką i słodkim chilli
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki z patelni w pikantnej marynacie
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Muszle w winie
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sardynia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.