Marco Pierre  White

Krewetki w maśle


Przepis z programu Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Krewetki w maśle
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg krewetek piaskowych

1 opakowania masła solonego

pieprz biały

kwiat muszkatołowy

gałka muszkatołowa

pieprz kajeński

 

 

Przygotowanie:


Roztopić 1½ opakowania masła, nie można go za mocno rozgrzać, dodać krewetki. Dodać po szczypcie przypraw, delikatnie wymieszać, aż wszystkie krewetki dokładnie pokryją się masłem. Gotować 20 minut. Wylać krewetki na blachę, żeby wystygły. Nałożyć do pojemników. Pozostałą część masła ogrzać tak, żeby zmiękło i nałożyć łyżeczką cienką warstwę masła na wierzch krewetek, by je zabezpieczyć. Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Podawać z ciemnym pieczywem i cząstką cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Singapurski smażony makaron
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omułki z grilla a la Cape Malay
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia afrykańska
Ryż z owocami morza i sosem pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia portugalska
Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.