Krewetki w kokilkach

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki w kokilkach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




kładniki:

150 g małych brązowych krewetek, obranych

szczypta mielonego kwiatu muszkatołowca

szczypta pieprzu kajeńskiego

sól i czarny pieprz

100 g masła, stopionego



Przygotowanie:

Wyciśnij krewetki, żeby pozbyć się nadmiaru płynu i wrzuć do miski. Dopraw kwiatem muszkatołowca, pieprzem kajeńskim, solą i pieprzem. Ściśle wypełnij krewetkami 4 kokilki. Dociśnij. Zalej stopionym masłem i odstaw, żeby ostygło. Podawaj z pieczywem razowym, lub tostami.



powrót

Podobne przepisy

Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto z krewetkami i marchewnikiem
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone przegrzebki z racuszkami warzywnymi
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Krewetki z koprem włoskim i absyntem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.