Krewetki w białym winie i szafranie z sosem vierge

Krewetki w białym winie i szafranie z sosem vierge
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki
Kuchnia świata:
Kuchnia portugalska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni podsmaż na oliwie cebulę, dopraw solą i dodaj szafran. Wymieszaj i wlej wino. Następnie dodaj krewetki i duś, aż będą gotowe. Poczekaj, aż część sosu wyparuje. Dodaj kawałek masła i wymieszaj.
Osobno zrób sos vierge – pomidory połącz z kolendrą i bazylią, dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku.
Serwuj krewetki z sosem vierge i bagietką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA