Gary  Mehigan

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane


Przepis z programu Męski weekend (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

12 dużych, sprawionych krewetek

12 plasterków pancetty

½ pęczka świeżej, posiekanej kolendry

1 łyżeczka octu z sherry

1 posiekane chilli

2 łyżki stołowe oliwy

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie

Wymieszać kolendrę z octem i chilli. W marynacie obtoczyć krewetki. Każdą owinąć w plaster pancetty, nabić na patyczki. Przy pomocy pędzelka posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec na grillu.

powrót

Podobne przepisy

Małże z chili, trawą cytrynową i komosą ryżową
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Paella z owocami morza
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Pierożki z krewetkami i imbirem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Pierogi i pierożki
Mule smażone w cieście podawane z sosem cytrynowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże w białym winie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.