Gary  Mehigan

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane


Przepis z programu Męski weekend (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Krewetki owinięte w pancettę, nabite na patyczki i grillowane
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

12 dużych, sprawionych krewetek

12 plasterków pancetty

½ pęczka świeżej, posiekanej kolendry

1 łyżeczka octu z sherry

1 posiekane chilli

2 łyżki stołowe oliwy

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie

Wymieszać kolendrę z octem i chilli. W marynacie obtoczyć krewetki. Każdą owinąć w plaster pancetty, nabić na patyczki. Przy pomocy pędzelka posmarować oliwą, posypać solą i pieprzem. Piec na grillu.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.