Kylie Kwong

Krewetki na parze z dipem z sosu sojowego, imbiru i chili


Przepis z programu Kylie Kwong: Moje Chiny (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Krewetki na parze z dipem z sosu sojowego, imbiru i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500g małych

surowych

nie obranych krewetek

 

 

Przygotowanie:


Zacznij od sosu. Wymieszaj wszystkie składniki, oprócz oleju arachidowego, w misce. Rozgrzej olej w rondlu, aż zacznie dymić i przelej do miski z resztą składników. Wymieszaj i odstaw na bok. Zagotuj odę w dużym garnku. Wrzuć krewetki i gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty. Od razu odcedź.
Podawaj krewetki jeszcze ciepłe, z miseczką sosu do maczania.

powrót

Podobne przepisy

Nasi lemak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia malajska
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Krab królewski z Hokkaido z 3-łyżkowym octem
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Roladki z wermiszelem i krewetkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Budyń z cukinii z potrawką z muli
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.