Krewetki na ostro

Krewetki na ostro
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić, lekko naciąć na grzbiecie i usunąć czarną żyłkę przewodu pokarmowego. Z czosnku i curry utrzeć pastę. Wymieszać z krewetkami i odstawić do zamarynowania. Rozgrzać olej w garnku. Krewetki obsypać kaszą manną i wkładać do bardzo mocno rozgrzanego oleju. Gdy będą różowe i zaczną się zwijać w obwarzanek są gotowe. Podawać gorące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA