Agnieszka Kręglicka

Krewetki na ostro


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Krewetki na ostro
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dużych szarych krewetek ze skorupą na ogonie

3 utarte ząbki czosnku

3 łyżeczki przyprawy curry

1 łyżka kaszy manny

olej do głębokiego smażenia

sól

 

 

Przygotowanie:


Krewetki rozmrozić, lekko naciąć na grzbiecie i usunąć czarną żyłkę przewodu pokarmowego. Z czosnku i curry utrzeć pastę. Wymieszać z krewetkami i odstawić do zamarynowania. Rozgrzać olej w garnku. Krewetki obsypać kaszą manną i wkładać do bardzo mocno rozgrzanego oleju. Gdy będą różowe i zaczną się zwijać w obwarzanek są gotowe. Podawać gorące.

powrót

Podobne przepisy

Małże po marokańsku
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Owoce morza w papierowym zawiniątku
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Muszle w winie
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sardynia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Nasi lemak
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia malajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.