Bill Granger

Krewetki marynowane w czosnku i chilli


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia australijska

Krewetki marynowane w czosnku i chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

duże krewetki

kilka ząbków czosnku

świeża papryczka chilli

sól

pieprz

cytryna

kilka łyżek oliwy

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Sporządzić marynatę z posiekanych papryczek chilli, czosnku, skórki otartej z cytryny, soli, posiekanej natki pietruszki i oliwy. Krewetki wyjąć ze skorupek i polać marynatą, odstawić na pół godziny do lodówki. Nabijać po jednej krewetce na patyczek do szaszłyków, moczony przez około godzinę w wodzie (żeby się nie przypalił). Układać na rozgrzanym grillu, ruszcie lub patelni grillowej. Piec z każdej strony minutę. Podawać skropione sokiem z cytryny, przyprawione solą i pieprzem, posypane natką.

powrót

Podobne przepisy

Paella z owocami morza
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Sajgonki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Poczštki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Mule w białym winie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Potrawka z kalmarów i oliwek
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.