Kremowe curry warzywne

Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kremowe curry warzywne
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masala: miąższ kokosa

zielone papryczki chili

szalotki

nasiona kopru włoskiego

kurkuma

sól

plantany (zielone banany – specjalna odmiana nadająca się do pieczenia)

dynia

kalarepka

fasolka szparagowa

mango

jogurt naturalny

liście curry

 

 

Przygotowanie:


Przygotować masalę, miksując jej składniki w blenderze. Zagotować wodę z dodatkiem kurkumy i soli, wrzucić do niej pokrojone warzywa i mango. Dodać masalę i drugą porcję miąższu kokosa. Gotować około dziesięciu minut, do miękkości warzyw. Wlać jogurt, dodać garść liści curry i gotować jeszcze chwilę, aby smaki się połączyły.

powrót

Podobne przepisy

Babeczki z ciasta francuskiego z jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! wielkanoc
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kotlet z soczewicy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne
Kremowe curry warzywne
Przepis z programu Floyd w Indiach odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.