Donna Dooher

Kremowa polenta


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Kremowa polenta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki (500 ml) wody

2 szklanki (500 ml) mleka

1 szklanka (250 ml) 35% śmietany

1 szklanka (250 ml) polenty

1 łyżka stołowa (15 ml) posiekanej skórki z cytryny

1 łyżeczka (5 ml) gruboziarnistej soli

 

 

Przygotowanie:


W wysokim garnku zagotować na dużym ogniu wodę, mleko i kremówkę. Zmniejszyć ogień i powoli wsypać polentę, cały czas ubijając. Gotować co najmniej 5 min., mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje. Dodać skórkę z cytryny oraz sól i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Bezalkoholowy syrop z wina
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kinpira z korzenia łopianu
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Nadzienie grzybowo-orzechowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kanapka z wędzonym kurczakiem i rukwią wodną
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Polenta z gorgonzolą i smażonymi grzybami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 56)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wytrawne kebaby jogurtowe i chutney z bazylii
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.