Donna Dooher

Kremowa polenta


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Kremowa polenta
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 szklanki (500 ml) wody

2 szklanki (500 ml) mleka

1 szklanka (250 ml) 35% śmietany

1 szklanka (250 ml) polenty

1 łyżka stołowa (15 ml) posiekanej skórki z cytryny

1 łyżeczka (5 ml) gruboziarnistej soli

 

 

Przygotowanie:


W wysokim garnku zagotować na dużym ogniu wodę, mleko i kremówkę. Zmniejszyć ogień i powoli wsypać polentę, cały czas ubijając. Gotować co najmniej 5 min., mieszając drewnianą łyżką, aż zgęstnieje. Dodać skórkę z cytryny oraz sól i wymieszać.

powrót

Podobne przepisy

Goańskie paszteciki z wieprzowiną
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Zakwas na żur lub barszcz biały
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Meksykańskie filo z kurczakiem i serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne, Dania z kurczaka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Inne, Pieczywo
Jogurt grecki - domowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Papri Chaat – kremowe, chrupiące krążki z ciasta w jogurcie
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.