Ewa Chodakowska

Kremowa pasta z fasoli, awokado i kokosa


Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania dietetyczne

Kremowa pasta z fasoli, awokado i kokosa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

50 g fasoli Jaś

45 g awokado

18 g wiórków kokosowych

10 ml oliwy

15 g migdałów

12 g miodu

20 g chleba żytniego pełnoziarnistego

 

Przygotowanie:

Fasolę namocz na co najmniej 6 godzin w dużej ilości wody. Gotuj ją z odrobiną soli do miękkości, odcedź, ostudź, obierz i przełóż do blendera. Dodaj pokrojone awokado, wiórki kokosa oraz oliwę i zmiksuj na gładką masę . Migdały wrzuć na patelnie i praż na małym ogniu, od czasu, do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, podlej łyżką miodu i wymieszaj dokładnie.
Pastę podawaj z ciepłym pieczywem, polej ją miodem i posyp migdałami. Mniam!
Taka pożywna, deserowa pasta, to najlepszy sposób na przemycenie małym niejadkom cennych warzyw strączkowych.

powrót

Podobne przepisy

Guacamole
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos majonezowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tzatziki
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smalec z białej fasoli
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Ciasta wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.