Adam Chrząstowski

Krem z zielonego groszku z miętową pianką


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 10452

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ kg zielonego groszku (może być mrożony)

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 litr bulionu drobiowego

2 łyżki oleju

sól

pieprz gałka muszkatołowa

100 ml śmietanki 36% (schłodzonej)

8 listków mięty

 

Przygotowanie:

W rondlu, na oleju zeszklij cebulę i czosnek, dodaj groszek i chwilę wszystko poduś. Zalej wszystko bulionem i zagotuj przez 5 minut i dopraw. Całość dokładnie zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sito i krem ponownie zagotuj. Śmietankę ubij i wymieszaj z posiekaną miętą. Rozlej zupę do bulionówek i wyłóż na wierzch piankę z miętą.

powrót

Podobne przepisy

Szczawiowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Gęsta zupa fasolowa na sposób latynoamerykański
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia kubańska
Zupa śledziowa z orzechami i jabłkiem na zimno
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Śledzie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.