Adam Chrząstowski

Krem z selera naciowego z serem camembert


Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 12696

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g selera naciowego pokrojonego w plastry

0,5 l bulionu drobiowego

1 cebula pokrojona w kostkę

250 ml śmietanki kremówki

100 g sera camembert pokrojonego w drobną kostkę

100 g orzechów włoskich posiekanych

sól

pieprz

gałka muszkatołowa

masło

 

Przygotowanie:

Na maśle obsmaż cebulę i selera naciowego. Zalej bulionem i gotuj przez 5 minut. Zmiksuj w melakserze i przetrzyj przez sito. Zagotuj ponownie i dobrze dopraw. Śmietankę ubij na pianę i delikatnie wymieszaj z kremem z selera. Kostkę z sera wymieszaj z orzechami. Do talerzy od zupy wlej puszysty krem na to układając orzechy z serem.

powrót

Podobne przepisy

Lekka zupa z grzybami shiitake
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z soczewicy z chorizo
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z kiszonych ogórków
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z serem i gruszką
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ze świeżego szpinaku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

#maro_1955

29.09.2011 19:29


stolica

CYTUJ

...dlaczego jest napisane,że przygotowanie jest trudne...nie rozumiem.
Jestem pasjonatem programu.
Nie mogę się doczekać,kiedy sam będę tak gotował.
Ha,ha,ha.
Marek

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.