Kinga Paruzel

Krem z pora z makaronem


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 7239

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 duże pory

2 łyżki masła

1 l bulionu warzywnego

2 ziemniaki

4 duże trójkąty sera topionego

makaron razowy świderki

1 łyżeczka curry

4 plastry szynki serrano

łyżka oleju

natka pietruszki

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Białą część pora pokrój w krążki i podsmaż na rozgrzanym maśle. Po kilku minutach dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Pory i ziemniaki zalej bulionem warzywnym i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Następnie zmiksuj zupę i dodaj do niej topiony serek. Dopraw solą, pieprzem oraz curry. W oddzielnym garnku ugotuj makaron według zaleceń na opakowaniu. Szynkę serrano podsmaż na patelni. Makaron włóż do miski, zalej go zupą i dodaj podsmażoną szynkę. Na koniec posyp pietruszką.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z dyni z mlekiem kokosowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Zupa fasolowa z wędzoną śliwką
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Czysta zupa grzybowa
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chowder z łososiem i kukurydzą
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Krem z buraków - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.