Tomasz Jakubiak

Krem z pieczonych warzyw


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

Krem z pieczonych warzyw
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 czerwone cebule

4 ząbki czosnku

papryka zielona

papryka czerwona

papryka żółta

3 papryczki chilli

3 pomidory malinowe

natka pietruszki

garść świeżych liści bazylii

2 gałązki tymianku

kilka listków świeżej kolendry

50 ml oliwy

puszka pokrojonych pomidorów

0,5 szklanki białego wina

łyżka octu winnego

sól

pieprz

Przygotowanie:

Cebule, papryki, czosnek oraz pomidory pokrój i wyłóż na blaszkę.
Dodaj bazylię, tymianek i polej oliwą. Wstaw do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni na 10 -15 minut.
Po upieczeniu warzywa przełóż do blendera, dodaj pomidory z puszki, polej winem i octem. Dodaj zioła, sól i pieprz. Dolej wody, żeby krem nie był zbyt gęsty. Zmiksuj.
Krem podawaj z kawałkami podpieczonego, chrupiącego chleba, na ciepło lub zimno - jak wolisz. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Zupa krem z soczewicy i ciecierzycy
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Zupa z prażonej mąki z ptysiami serowymi
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem grzybowy z grzankami
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Staropolska zupa chrzanowa
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.