Adam Chrząstowski

Krem z pieczonej papryki z bryndzą


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 12462

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 duże czerwone papryki

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 litr wywaru warzywnego lub drobiowego

200g bryndzy

sól

pieprz

tarta gałka muszkatołowa

oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

Papryki natnij na czubku i posmaruj olejem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 240 st. C i piecz do momentu aż skórka zbrązowieje. Przełóż papryki do szczelnej torebki i odstaw do ostygnięcia. Zdejmij z papryki skórkę i usuń nasiona. W rondlu zeszklij na małej ilości oleju pokrojony czosnek i cebulę, dodaj obraną paprykę, chwilę podduś i zalej wszystko bulionem. Gotuj wszystko 10 minut, przypraw i zmiksuj ręcznym blenderkiem na gładki krem. Pod koniec miksowania dodaj po kawałku bryndzy.

powrót

Podobne przepisy

Kapuśniak
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa chałwowa z domowymi sezamkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chowder z sercówkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Zupa waniliowo-kardamonowa z pływającymi wyspami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.