Marta Dymek

Krem z marchewki i rabarbaru


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

Krem z marchewki i rabarbaru
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g marchewki

2 laski / 150 g rabarbaru

3 cm imbiru

3 cm kurkumy

olej kokosowy

1 litr bulionu

1 puszka mleczka

szczypta soli

szczypta białego pieprzu

 

do podania: kolendra, szczypiorek, prażony sezam

Przygotowanie:

Marchew i rabarbar pokroić w grube talarki. Na dnie garnka rozgrzać olej i dodać pokrojone warzywa. Mieszać co jakiś czas, żeby nie przywarły do dna.
Imbir i kurkumę drobno posiekać, i również dodać do gotującego się dania.
Następnie dodać domowy, warzywny bulion i gotować 15-20 minut.
Po upływie tego czasu całość zblendować, Dodać mleczko kokosowe i szczyptę soli, i ponownie zmiksować. Sprawdzić, czy krem jest odpowiednio doprawiony.
Gotowy krem nalać do miseczek i ozdobić świeżymi ziołami, prażonym sezamem i szczyptą białego pieprzu.

powrót

Podobne przepisy

Kremowy chłodnik z bobu, zielonego groszku aromatyzowany wanilią
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krem z pieczonej papryki z bryndzą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa-krem z papryki i jabłek
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa z kurczaka (halmeoni)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Bulion z wodorostami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.