Marta Dymek

Krem z marchewki i rabarbaru


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

odsłon: 111

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g marchewki

2 laski / 150 g rabarbaru

3 cm imbiru

3 cm kurkumy

olej kokosowy

1 litr bulionu

1 puszka mleczka

szczypta soli

szczypta białego pieprzu

 

do podania: kolendra, szczypiorek, prażony sezam

Przygotowanie:

Marchew i rabarbar pokroić w grube talarki. Na dnie garnka rozgrzać olej i dodać pokrojone warzywa. Mieszać co jakiś czas, żeby nie przywarły do dna.
Imbir i kurkumę drobno posiekać, i również dodać do gotującego się dania.
Następnie dodać domowy, warzywny bulion i gotować 15-20 minut.
Po upływie tego czasu całość zblendować, Dodać mleczko kokosowe i szczyptę soli, i ponownie zmiksować. Sprawdzić, czy krem jest odpowiednio doprawiony.
Gotowy krem nalać do miseczek i ozdobić świeżymi ziołami, prażonym sezamem i szczyptą białego pieprzu.

powrót

Podobne przepisy

Krem z marchewki i rabarbaru
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Chłodnik z winogron
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Zupa z batatów z imbirem i chili
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Wegańskie zupy
Krem pomidorowo–soczewicowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Krupnik z obierek ziemniaczanych
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Ulubiona zupa soczewicowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.