Marta Dymek

Krem z marchewki i rabarbaru


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

odsłon: 211

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g marchewki

2 laski / 150 g rabarbaru

3 cm imbiru

3 cm kurkumy

olej kokosowy

1 litr bulionu

1 puszka mleczka

szczypta soli

szczypta białego pieprzu

 

do podania: kolendra, szczypiorek, prażony sezam

Przygotowanie:

Marchew i rabarbar pokroić w grube talarki. Na dnie garnka rozgrzać olej i dodać pokrojone warzywa. Mieszać co jakiś czas, żeby nie przywarły do dna.
Imbir i kurkumę drobno posiekać, i również dodać do gotującego się dania.
Następnie dodać domowy, warzywny bulion i gotować 15-20 minut.
Po upływie tego czasu całość zblendować, Dodać mleczko kokosowe i szczyptę soli, i ponownie zmiksować. Sprawdzić, czy krem jest odpowiednio doprawiony.
Gotowy krem nalać do miseczek i ozdobić świeżymi ziołami, prażonym sezamem i szczyptą białego pieprzu.

powrót

Podobne przepisy

Wegański chłodnik litewski
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Krem pomidorowo–soczewicowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Zupa fasolowa z wędzoną śliwką
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Grzybowa soljanka
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.