Kinga Paruzel

Krem z kiszonych ogórków


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Krem z kiszonych ogórków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 ml wody

5 kiszonych ogórków

200 ml wody z kiszonych ogórków

200 ml jogurtu greckiego

1 cebula

1 marchewka

2 ziemniaki

szczypiorek

2 łyżeczki przyprawy z koperkiem

szczypta gałki muszkatołowej

szczypta cukru

2 łyżki oleju

1 łyżka przyprawy warzywnej

 

Przygotowanie:

Obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Na rozgrzane dno garnka wlej olej, wrzuć warzywa i obsmaż je. Całość zalej wodą i gotuj. Na grubych oczkach tarki zetrzyj ogórki kiszone i połącz z zupą. Dodaj przyprawę z koperkiem. Kiedy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę niezbyt drobno, tak by móc wyczuć kawałki warzyw. Dolej wodę z ogórków. Dopraw gałką muszkatołową, cukrem aby złagodzić kwaśny smak, i przyprawą. Krem podawaj z jogurtem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z wędzonego dorsza z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Zupa kartoflana z pietruszkowym pesto
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ze świeżym makaronem ryżowym z żeberkami wieprzowymi
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.