Kinga Paruzel

Krem z kiszonych ogórków


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Krem z kiszonych ogórków
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 ml wody

5 kiszonych ogórków

200 ml wody z kiszonych ogórków

200 ml jogurtu greckiego

1 cebula

1 marchewka

2 ziemniaki

szczypiorek

2 łyżeczki przyprawy z koperkiem

szczypta gałki muszkatołowej

szczypta cukru

2 łyżki oleju

1 łyżka przyprawy warzywnej

 

Przygotowanie:

Obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Na rozgrzane dno garnka wlej olej, wrzuć warzywa i obsmaż je. Całość zalej wodą i gotuj. Na grubych oczkach tarki zetrzyj ogórki kiszone i połącz z zupą. Dodaj przyprawę z koperkiem. Kiedy ziemniaki będą miękkie, zmiksuj zupę niezbyt drobno, tak by móc wyczuć kawałki warzyw. Dolej wodę z ogórków. Dopraw gałką muszkatołową, cukrem aby złagodzić kwaśny smak, i przyprawą. Krem podawaj z jogurtem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa chałwowa z domowymi sezamkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Zupa Pho z wieprzowiną
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa-krem z surowych warzyw
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.