Iwona  Zasuwa

Krem z kaszy jaglanej z owocami


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

odsłon: 10304

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

¾ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

2 garści namoczonych nerkowców lub migdałów

2 garści namoczonych daktyli suszonych

1 szklankę przegotowanej wody

karob i kakao w dowolnych proporcjach, w sumie 5 łyżek

Przygotowanie:

Kaszę, daktyle, migdały lub nerkowce zmiksuj na krem dodając stopniowo wodę.
Dołóż karob, kakao i wymieszaj. Podawaj w pucharkach jako samodzielne danie lub na deser.
Zamiast kakao i karobu możesz dodać do masy wanilię lub dowolne owoce, świeże lub w postaci przetworu.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.