Krem z grochu

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Krem z grochu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g mrożonego grochu

1/2 miarki gęstej śmietany

sól i pieprz

tarty parmezan (ew.)

posiekane liście mięty

 

 

Przygotowanie:


Zagotować w rondlu 1,5 miarki osolonej wody. Wrzucić do niej groszek, znów zagotować, zakryć i gotować do miękkości, przez ok. 10 minut. Zmiksować ręcznym blenderem. Przetrzeć do czystego rondla. Dodać śmietany, wymieszać, ponownie zagrzać i podać posypany posiekanymi liśćmi mięty.

© Laura Calder

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.