Marta Dymek

Krem pomidorowo–soczewicowy


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

odsłon: 2824

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 5.0

Składniki:

1 cebula

2 laski selera

5 suszonych pomidorów

1 łyżeczka syropu klonowego

1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego

½ łyżeczki ostrej papryki

¼ łyżeczki wędzonej papryki

oliwa z oliwek

1 puszka krojonych pomidorów

1 szklanka czerwonej soczewicy

3 szklanki bulionu

½ łyżki soli

czarny pieprz

do podania: czarne oliwki i garść uprażonych migdałów

 

Przygotowanie:

Cebulę i selera pokroić. Na dnie garnka rozgrzać olej i usmażyć warzywa razem z przyprawami.
Dodać resztę składników, zamieszać i gotować pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić do smaku i podawać z czarnymi oliwkami oraz uprażonymi migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Grzybowa soljanka
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Krem z selera i papierówki
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Kapuśniak po żydowsku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Wegański chłodnik litewski
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.