Marta Dymek

Krem pomidorowo–soczewicowy


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

odsłon: 3319

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 2
średnia głosów: 5.0

Składniki:

1 cebula

2 laski selera

5 suszonych pomidorów

1 łyżeczka syropu klonowego

1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego

½ łyżeczki ostrej papryki

¼ łyżeczki wędzonej papryki

oliwa z oliwek

1 puszka krojonych pomidorów

1 szklanka czerwonej soczewicy

3 szklanki bulionu

½ łyżki soli

czarny pieprz

do podania: czarne oliwki i garść uprażonych migdałów

 

Przygotowanie:

Cebulę i selera pokroić. Na dnie garnka rozgrzać olej i usmażyć warzywa razem z przyprawami.
Dodać resztę składników, zamieszać i gotować pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić do smaku i podawać z czarnymi oliwkami oraz uprażonymi migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Krem pomidorowo–soczewicowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Krem z pieczarek
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Zupa z batatów z imbirem i chili
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Wegańskie zupy
Zupa fasolowa z wędzoną śliwką
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Krem z pasternaku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy
Meksykańska zupa z kukurydzy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Wegańskie zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.