Krem paprykowy

Krem paprykowy
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 4)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki serka śmietanowego
  • kilka kropli sosu tabasco
  • 1 łyżka miodu
  • sok z cytryny
  • czarny pieprz
  • olej Kujawski 3 ziarna

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Paprykę opal nad palnikiem gazowym lub upiecz ją w piekarniku, obierz ze skóry i zmiksuj. Majonez połącz z serkiem dodaj zmiksowaną paprykę, sok z cytryny, miód i pieprz. Kotleciki podawaj z zielonymi listkami z ogródka, kremem paprykowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA