Donna Dooher

Krem ganache z mlecznej czekolady


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Krem ganache z mlecznej czekolady
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka (250 ml) kremówki

250 g drobno posiekanej mlecznej czekolady

 

 

Przygotowanie:


Zagotować śmietanę. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę i mieszać energicznie, aż roztopi się na gładką masę. Przestudzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu. Przykryć i wstawić na noc do lodówki. Przed użyciem ubić jak śmietanę w schłodzonej misce.

powrót

Podobne przepisy

Salsa z czarnej fasoli
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.