Annabel  Langbein

Krajanka czekoladowo-kokosowa


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę

Krajanka czekoladowo-kokosowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

150 gramów roztopionego masła

270 gramów drobno pokruszonych herbatników

2 łyżki kakao

1 szklanka wiórków kokosowych

1 szklanka posiekanej czekolady

1 szklanka suszonych żurawin lub rodzynek

1 szklanka słupków migdałowych

395 gramów słodkiego mleka skondensowanego



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 160°C. Blaszkę o wymiarach 30 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone herbatniki wymieszać z roztopionym masłem i kakao. Wyłożyć na blaszkę i mocno przyciskając wyrównać. Posypać równo wiórkami, czekoladą, żurawinami lub rodzynkami i migdałami. Skropić całość mlekiem skondensowanym. Piec 20-25 minut. Przed krojeniem ostudzić i schłodzić. Krajankę można podawać od razu lub przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka tygodni.





@Annabel Langbein





powrót

Podobne przepisy

Różane pączki ze słodkim jogurtem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.15)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tarta z kozim serem i pomidorami
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Migdałowe ciasto z serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Migdały (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasto czekoladowe z gęstą polewą
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc. 28)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Paliery serowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.