Annabel  Langbein

Krajanka czekoladowo-kokosowa


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę

Krajanka czekoladowo-kokosowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

150 gramów roztopionego masła

270 gramów drobno pokruszonych herbatników

2 łyżki kakao

1 szklanka wiórków kokosowych

1 szklanka posiekanej czekolady

1 szklanka suszonych żurawin lub rodzynek

1 szklanka słupków migdałowych

395 gramów słodkiego mleka skondensowanego



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 160°C. Blaszkę o wymiarach 30 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone herbatniki wymieszać z roztopionym masłem i kakao. Wyłożyć na blaszkę i mocno przyciskając wyrównać. Posypać równo wiórkami, czekoladą, żurawinami lub rodzynkami i migdałami. Skropić całość mlekiem skondensowanym. Piec 20-25 minut. Przed krojeniem ostudzić i schłodzić. Krajankę można podawać od razu lub przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka tygodni.





@Annabel Langbein





powrót

Podobne przepisy

Placek z suszonymi śliwkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Muffinki malinowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Muffinki
Orzechowiec
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy na Boże Narodzenie
Sernik czekoladowy
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Pain de Genes z gruszkami i galaretką z czerwonego wina
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Muffinki, czyli amerykańskie babeczki
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.