Annabel  Langbein

Krajanka czekoladowo-kokosowa


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na karnawał i imprezę

Krajanka czekoladowo-kokosowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

150 gramów roztopionego masła

270 gramów drobno pokruszonych herbatników

2 łyżki kakao

1 szklanka wiórków kokosowych

1 szklanka posiekanej czekolady

1 szklanka suszonych żurawin lub rodzynek

1 szklanka słupków migdałowych

395 gramów słodkiego mleka skondensowanego



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 160°C. Blaszkę o wymiarach 30 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Pokruszone herbatniki wymieszać z roztopionym masłem i kakao. Wyłożyć na blaszkę i mocno przyciskając wyrównać. Posypać równo wiórkami, czekoladą, żurawinami lub rodzynkami i migdałami. Skropić całość mlekiem skondensowanym. Piec 20-25 minut. Przed krojeniem ostudzić i schłodzić. Krajankę można podawać od razu lub przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka tygodni.





@Annabel Langbein





powrót

Podobne przepisy

Sernik nowojorski z malinami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Goańskie ciastka krewetkowo-kokosowe
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Tosty czekoladowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Eklerki
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Mini ciastka pistacjowe z kremem cytrynowym i malinami
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.