Anna Olson

Krabowe tartinki San Sebastian


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Krabowe tartinki San Sebastian
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

24 kwadratowe arkusiki ciasta na pierożki won ton

1 łyżka oliwy extra vergine

1/3 szklanki drobno posiekanej cebuli

2 łyżki drobno posiekanej czerwonej papryki

2 ząbki czosnku

zmiażdżone

1 szklanka drobno posiekanych pieczarek

½ szklanki przecieru pomidorowego

3 łyżki półsłodkiego sherry

¼ szklanki śmietany kremówki

1 szklanka mięsa kraba

gruba sól i mielony czarny pieprz

siekana natka pietruszki i tarty parmezan do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Wysmaruj oliwą 12 foremek do mini mufinek i posmaruj kawałki ciasta na won tony oliwą za pomocą pędzla. Włóż 12 arkusików ciasta do foremek i zapiekaj 10 min., aż się zezłocą. Na średnim ogniu podsmaż cebulę i paprykę na 1 łyżce oliwy przez 5 min, aż cebula się zeszkli. Dodaj czosnek oraz pieczarki i podsmażaj, aż grzyby będą miękkie, a patelnia sucha. Dodaj przecier pomidorowy, sherry oraz śmietanę i redukuj przez 5 min. Dodaj mięso kraba, wymieszaj, podgrzej i dopraw do smaku. Nałóż gorące nadzienie na podpieczone spody z ciasta i przybierz odrobiną natki i parmezanu. Podawaj na ciepło.

powrót

Podobne przepisy

(odc.15)krewetki w ognistym sosie
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Krewetki opiekane na trzcinie cukrowej
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Koktajl z krewetek
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Ostrygi Ivana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.