Emeril Lagasse

Krabowe sakiewki


Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia kreolska

Krabowe sakiewki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g mięsa z kraba w kawałkach

¼ szklanki majonezu

2 łyżki kwaśnej śmietany

1 łyżka soku z cytryny

2 łyżki musztardy kreolskiej

½ łyżki sosu Worcestershire

1 łyżka posiekanej dymki

1 łyżka posiekanej szalotki

1 łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka posiekanego selera naciowego

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

1 łyżeczka posiekanego estragonu

1 łyżeczka posiekanych kaparów

½ łyżeczki pikantnego sosu

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

1 łyżeczka soli

6 naleśników (przepis poniżej)

zblanszowany szczypiorek

 

 

Przygotowanie:


Wszystkie składniki oprócz naleśników i zblanszowanego szczypiorku dokładnie ze sobą wymieszać.
Na jednego naleśnika przełożyć ¼ szklanki przygotowanego wcześniej krabowego farszu. Naleśnika złożyć tworząc małą sakiewkę, którą następnie przewiązać zblanszowanym źdźbłem szczypiorku. Powtórzyć czynności ze wszystkimi naleśnikami. Podawać od razu lub owinąć w folię i włożyć do lodówki na nie dłużej niż godzinę.

powrót

Podobne przepisy

Curry z homarów
Przepis z programu Floyd w Indiach (odc.2) Goa
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska
Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.