Kozi twaróg

Przepis z programu Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kozi twaróg
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 litry mleka koziego

150 ml octu z cydru

 

 

Przygotowanie:


Wlej mleko do miski umieszczonej nad garnkiem z wrzątkiem. Gdy rozgrzeje się do 90°C, wlej ocet. Ostrożnie mieszaj, żeby oddzielić twaróg od serwatki. Wyłącz płomień, pozostaw na 2 minuty. Przelej na sito. Poczekaj, aż cała serwatka obcieknie. Twaróg jest gotowy. Można go wymieszać z posiekanymi ziołami. Stosować do zrobienia sernika albo faszerowania canelloni.

powrót

Podobne przepisy

Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bób z szynką i sherry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.