Kozi twaróg

Kozi twaróg
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
3

Składniki:

  • 3 litry mleka koziego
  • 150 ml octu z cydru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wlej mleko do miski umieszczonej nad garnkiem z wrzątkiem. Gdy rozgrzeje się do 90°C, wlej ocet. Ostrożnie mieszaj, żeby oddzielić twaróg od serwatki. Wyłącz płomień, pozostaw na 2 minuty. Przelej na sito. Poczekaj, aż cała serwatka obcieknie. Twaróg jest gotowy. Można go wymieszać z posiekanymi ziołami. Stosować do zrobienia sernika albo faszerowania canelloni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA