Kozi ser z koprem włoskim miodem i gruszkami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kozi ser z koprem włoskim miodem i gruszkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1 pomarańcza

3 łyżki miodu

2 gałązki rozmarynu

1 gruszka

garść pieczonych orzechów laskowych

kilka listków świeżej mięty i melisy

sok z 0,5 limonki

ser kozi



Przygotowanie:

W małym garnku zagotowujemy sok i skórkę z pomarańczy z rozmarynem, po kilkunastu minutach dodajemy miód, sok z limonki. Gotujemy tak długo, aż uzyskamy konsystencję syropu. Na talerzu układamy małe kuleczki koziego sera dekorujemy płatkami drobno pokrojonej gruszki. Całość polewamy syropem rozmarynowo-pomarańczowym i posypujemy pieczonymi orzechami.







powrót

Podobne przepisy

Gnocchi z chorizo
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszka z curry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Grzanki z musem z wędzonego pstrąga na sposób prowansalski
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.