Kozi ser z burakami miodem i oliwą truflową

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Kozi ser z burakami miodem i oliwą truflową
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 buraki średniej wielkości

1 kozi twarożek (jak ktoś woli może być np. bryndza lub inny ser o podobnej konsystencji)

oliwa

oliwa truflowa

krem balsamiczny

świeża kolendra



Przygotowanie:

Buraki upiec i ostudzić, a następnie pokroić w równe, 1-2 mm talarki. Zamacerować w mieszance 2 łyżek oliwy, 1 łyżce soku z cytryny, soli, pieprzu. Kozi serek nakładać na plaster buraka za pomocą 2 łyżek i zawinąć uzyskując coś w rodzaju otwartego ravioli. Ułożyć na talerzu, polać resztą

marynaty, kremem balsamicznym i oliwą truflową. Posypać listkami kolendry.





powrót

Podobne przepisy

Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kanapka ze stekiem
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Batoniki muesli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.