Kotlety schabowe

Kotlety schabowe
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kotlety układamy na desce do krojenia, nakładamy na nie kawałki folii spożywczej. Rozbijamy mięso z dwóch stron. Osuszamy ręcznikiem kuchennym, przyprawiamy z dwóch stron. Do jednej miseczki wsypujemy mąkę, do drugiej wbijamy jaja z mlekiem (śmietaną lub wodą) i rozkłócamy. Do trzeciej wsypujemy bułkę tartą. Ustawiamy patelnię na gazie, dodajemy smalec i od razu zabieramy się za panierowanie kotletów. Na początek w mące, później w jaju i na koniec w bułce tartej. Smażymy na jasno-złoty kolor. Serwujemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA