Kotlety jagnięce w ziołach

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kotlety jagnięce w ziołach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

comber jagnięcy (8 kotletów)

sól i pieprz

3 – 4 łyżki musztardy diżońskiej

3 – 4 łyżki oliwy

40 g świeżej bułki tartej

30 g tartego parmezanu

2 łyżki posiekanych ziół (pietruszka

tymianek i rozmaryn)

 

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 220°C.
posolić i popieprzyć mięso. Wymieszać oliwę z musztardą i posmarować kotlety. Zmieszać bułkę tartą z serem i ziołami i nałożyć masę na mięso.
Ułożyć comber na patelni lub w brytfannie i wstawić do piekarnika. Piec do żądanego stanu (po 20 min comber będzie dość krwisty). Przed krojeniem odstawić mięso na 10 min.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.