Kotlety jagnięce marynowane w miso

Przepis z programu Ideał 2 (odc. 3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Pierogi i pierożki

Kotlety jagnięce marynowane w miso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

7-8 kotletów jagnięcych z kością, z odciętym tłuszczem

1 mała szalotka

garść kolendry

3 łyżki miso z jęczmienia

trochę soku wyciśniętego z imbiru

3 łyżki wina mirin

7-8 kotletów jagnięcych z kością, z odciętym tłuszczem

500 g fasolki szparagowej

1 łyżeczka ziaren białego sezamu



Przygotowanie:

Szalotkę zmiksować na pastę w robocie kuchennym z kolendrą, zachować kilka łodyżek kolendry do fasolki. Dodać miso, sok, wino i ponownie zmiksować. Zalać kotlety, odstawić na godzinę. Fasolkę oczyścić, odkrawając końcówki. Blanszować 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Wrzucić na chwilę do lodowatej wody, odcedzić. Ziarna sezamu uprażyć na suchej patelni. Rozgrzać patelnię grillową. Kotlety smażyć 2 ½ minuty z każdej strony. Zdjąć i odłożyć na chwilę. Fasolkę wymieszać z sezamem i resztą kolendry.



powrót

Podobne przepisy

Pierogi z bobem i ziemniakami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ravioli z farszem bolognese
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
Pieczone pierogi z kaszą i miętą w sosie jogurtowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierogi z tofu gotowane na parze
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

jezen

postów: 1

30.04.2015 21:05

CYTUJ

pycha

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.