Kotlet wieprzowy z confit z czerwonej cebuli

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kotlet wieprzowy z confit z czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0










Confit:

czerwona cebula

1 – 2 łyżki masła

sól i pieprz

ocet balsamiczny lub z czerwonego wina



Przygotowanie:

Pokroić cebulę na cieniutkie plasterki. Roztopić masło na patelni, dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i przysmażać do miękkości, mieszając od czasu do czasu, przez ok. 15 min. Dodać octu i wygotować go przez ok. minuty. Zdjąć z gazu.



Kotlety:

2 tłuste kotlety wieprzowe

sól i pieprz

szczypta cukru



Przygotowanie:

Doprawić kotlety solą, pieprzem i cukrem. Smażyć po ok. 5 min na stronę, aż się zrumienią i będą miękkie w środku (jeśli są za mało tłuste, można dodać na patelnię oleju, masła lub i tego, i tego). Podawać z łyżką confit z czerwonej cebuli na wierzchu.



© Laura Calder





UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki

powrót

Podobne przepisy

Grillowany kurczak w tajskiej marynacie
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Miękkie naleśniczki ryżowe
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Udziec jagnięcy w ziołach z ziemniakami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.