Janella  Purcell

Kotlet wieprzowy z brzoskwinią


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kotlet wieprzowy z brzoskwinią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kotlet wieprzowy

100 ml mleka

jajko

ćwierć filiżanki mąki

150 g bułki tartej

sól i pieprz

brzoskwinia

masło

kawałek cytryny

2 łyżki szczypiorku

 

 

Przygotowanie:


Mięso oczyszczamy. Jajko mieszamy z mlekiem. Panierujemy kotlet w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oliwie przez 4 minuty z każdej strony. Drylujemy brzoskwinię, dokładamy ją na patelnię i podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy kawałek masła. Polewamy wszystko sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Befsztyk z salsą z truskawek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Frykas wieprzowy
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Rostbef z szalotkami marynowanymi w soku z buraków
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Smarowidło z pieczonej kaczki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania z kaczki
Schabowe z ziarnami słonecznika
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.