Janella  Purcell

Kotlet wieprzowy z brzoskwinią


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kotlet wieprzowy z brzoskwinią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kotlet wieprzowy

100 ml mleka

jajko

ćwierć filiżanki mąki

150 g bułki tartej

sól i pieprz

brzoskwinia

masło

kawałek cytryny

2 łyżki szczypiorku

 

 

Przygotowanie:


Mięso oczyszczamy. Jajko mieszamy z mlekiem. Panierujemy kotlet w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oliwie przez 4 minuty z każdej strony. Drylujemy brzoskwinię, dokładamy ją na patelnię i podsmażamy przez 2 minuty. Dodajemy kawałek masła. Polewamy wszystko sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Indyk pieczony w całości z balsamicznymi gruszkami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Łopatka z dzika duszona w liściach kapusty
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Sałata z gotowaną cielęciną
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.